ПСЦПД на литургији у Миријеву

У недељу 14. фебруара 2016, на празник Светог Трифуна, Панчевачко српско црквено певачко друштво певало је свету литургију у цркви Светог пророка Илије у Миријеву.

Наш хор, на челу с диригентом Вером Царином, на службу је позвало свештенство цркве Светог Илије, као и диригент црквеног хора Војислав Деспотовић. Свету литургију су служили старешина протојереј Милош Мићић и ђакон Радомир Маринковић, а осим ПСЦПД учествовао је и хор домаћина под управом Војислава Деспотовића.

По завршетку службе, ђакон Радомир Маринковић је окупљеном народу испричао кратак историјат нашег хора, упоредивши га по старини са њиховим храмом који је сазидан 1834. Осим овог геста, наше хористе је пријатно дирнула и кратка беседа старешине протојереја Милоша Мићића, који је најискреније похвалио певање и молитвену атмосферу коју су осетили свештеници, оба хора и присутни народ.

Певачи су затим позвани у парохијски дом, за пуну трпезу коју су припремили домаћини, где је настављено дружење.

Надамо се да је ово само почетак дружења и сарадње наша два црквена хора , те да ћемо једни друге често и с љубављу угостити на храмовним и хорским славама и другим свечаностима.

 

 

Дамир Прашникар, ПСЦПД